Klimatnätverksmöte 130410

Saker vi pratade om:

Energi

Med förhoppning att flera av oss kan köpa egen solpanel eller solfångare:

Jesper Eriksson från ABF som har gått utbildning i EL hos Egen El var hos oss när vi pratade om vad vi kan göra till hösten med vår tankar om att ha utbildningar, föreläsningar osv.

Folk vi ska kontakta: Egen El, Tranås Energi, Tranås Kommun, solenergiteknik.se, Erika Bråkvist.

Är du intresserad, har du idéer om hur vi kan lägga upp det till hösten eller har du önskningar om vad som ska vara med, så kontakta mig!

Permakultur

Permakulturdesign  kan också ses som ett system som organiserar allt vi behöver – som mat, boende, energi och vattenförsörjning. Även sociala värderingar ingår i en design – som rätten till meningsfullt arbete, utbildning, rättvis resursfördelning och lokal ekonomi exempelvis.

Det stora värdet med permakultur är att det inte är en isolerad metod för odling, utan erbjuder en helhetssyn på hur människan kan fungera som en del av naturen, utan att förstöra den. Och det ger konkreta verktyg för hur man kan göra det. Permakultur visar vägen till ett hållbart samhälle.

Intresset i permakultur ökar och före mötet pratade vi om att vi vill sätta igång med det, men hur?

Vi har pratat med ”Eldöga”, Jan Gustafson-Berge, Han kan det mesta när det gäller Permakultur och dylikt. Han kan fixa en heldag eller helgkurser i hans stuga i Ydre.

Vi har också pratat med Eva Hildorsson från Vuxenskolan och har kommit fram till att vi kanske ska ha en permakulturpresentation under framtidsveckan i september. Hon pratade också om att det finns folk i Gränna och Örserum som också är intresserade i att ha kurser.

När vi frågade om vad folk var intresserade i vi kom fram till:

Stuka-förvaring av frukt och grönsaker, syrning, konservering, kompostering, gödning, biokol, biodling och trädgårdsdesign.

Är du intresserad, har du idéer om hur vi kan lägga upp saker eller har du önskningar om vad som ska vara med, så kontakta oss!

Framtidsveckan

Vi har fått förlängt tid för våra Klimatnätverksprojekt från länsstyrelsen så vi kan köra saker under Framtidsveckan i september istället. Vi har också tittat på att ha Framtidsveckan från 14e.-22e sep.

Igen, är du intresserad, har du idéer om hur vi kan lägga upp till höst eller har du önskningar om vad som ska vara med, så kontakta mig!

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed