Ett rikt liv

Jag vill be dig som läser detta om hjälp. Det vore så fint om du kunde vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Jag vet att det kan vara jobbigt och kännas omöjligt på alla sätt. Men om du bara tar dig igenom de här punkterna så lovar jag att det kommer att kännas bättre. Och vi måste alla hjälpas åt. Så snälla beta av de här punkterna en i taget så får vi en bättre värld:

 

  • ta en söndag med lång sovmorgon, ät sedan frukost med ekologiskt kaffe och mumsiga mackor framför brasan i kakelugnen. Helt klart hållbart!
  • ordna en fest och bjud på ekologiskt vin. Kompisarna hjälper till att värma upp huset och ingen kan köra bil eftersom de har druckit alkohol. Umgås med vänner är dessutom bland det bästa och mest ekologiska man kan ta sig för. Vilken miljöinsats!
  • ta tåget till Paris och shoppa ekologiska kläder. Se halva Europa från tågfönstret, träffa nya människor, upptäck paris från sadeln på en av stadens fina lånecyklar, kom hem med tjusiga ekologiska kläder som du glatt kan svara ”Paris!” på när någon frågar var du köpt dem.
  • frossa i ekologisk mat och dryck. Det finns massor att välja på och du gör en samhällelig insats varje gång du köper en ekologisk chokladkaka, ett paket ekologisk vaniljglass eller en påse ekologiska chips. Det gäller att öka efterfrågan på dessa varor. Bra jobbat!
  • ta det lugnt. Man måste inte göra saker hela tiden. Det är bra att koppla av. Och då gör du inte heller någon skada på ekosystemet.

 

 Sådär ja – det var väl inte så svårt? Nu när du har kommit på hur man gör så kan du fortsätta och fylla på listan på egen hand. Tack för hjälpen och lycka till!

 

Av: Erika Brokvist

 

Författare till boken ”Ett rikt liv – inspriation till ett lyxigt ekoliv”

 

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed